Wednesday, December 31, 2008

HAI KAWAN, TAHNIAH BERJUMPA ORANG YANG BETUL

Semalam malam menghabiskan masa di pakli. temankan dira sebenarnya. untuk berjumpa seorang kawan lain. bg berbual ttg beberapa perkara. lama sedikit. seorang kawan lagi dtg. Mmg agak lama tidak bertemu. smpai la dia sudah berkahwin. yang menjadi tnda tnya kami. kenapa kawen tk bgtau ni.

lama sedikit. dia pn bercerita..

Kawan yg kini isteri org -

" waktu 1st time aku jmpa suami aku. dia ckp
" i tau. u yang akan jadi isteri i nanti. i tau u la org dia "

(gila sweet. bila laki ckp cmtu. dh tentu tentu perempuan rasa safety. tp market tu penting. =p.so jualan mahal tetap berlangsung.)

"lama. 6 bulan dia kejar aku. and finally aku rasa. mmg dia lah org yang aku tunggu"

lama sedikit dia diam. mahu imbau cerita dulu
lelaki tu berjanji utk kahwin dgn kawan sy ini 3 tahun yg lalu.
and finally

"lepas 3 tahun, laki aku ckp lagi skali. apa yg dia ckp 3 tahun lepas. - i nak jmpa family u. i nak kawen dgn u "

(speechles. dn ckp tk ready nk kawen lagi. )

tapi. disebabkan semangat si lelaki. dan lelaki tu takut kehilangan dia .

"aku setuju. dan skrng. aku rasa heaven gila. sbb aku dh ada suami. mana aku pergi ada org protect. bila org tackle aku. aku rasa safety utk protect diri. sbb aku aada suami. aku ada suami yang sedia utk gagal dan berjaya dengan aku. aku ada suami yang sanggup ada tanggujawap sama2."

"sekarang suami tkde ngan aku. ada di luar kota. dia balik nnt. aku nak anak la"

lepas tu dia tnya aku

"puspa. kerja ke anak?"

aku : dua dua lah. anak. kalau dh rezeki.terima saja *senyum. kalau kerja tp hati kata nak anak. tapi tangguh sbb nk kerja.nnt. mcm. tk best pulak (sbb kawan aku ni ye ye nak ada anak. bagus =). anak tu rezeki kan? )

"a ah kan. bulan 2 ni aku nak cuba la. aku nak anak"

aku : yeah. good luck =).

*Perbualan itu berhenti. kerana sudah 1pagi. balikkk adik2 sebelum mak marah.ekeke.

*kawan2 aku ramai dh kawen. so topic ni selalu jadi bualan. utk golongan single macam aku ni. akan jadi pendengar dan akan tersenyum apabila ada cerita comel dr mereka.

and yes. belum ada yang berani. berkata serius sebegini dgn aku. sbb tu aku single. and iya juga. aku rasa belum berjumpa org yang betul2 serius suka aku.

lepas dgr cerita kawan aku ni. aku trfikir. sepanjang 23 tahun hidup aku. belum aku jmp lelaki yang berani berkomitmen dgn satu relation yang dibina. blm ada lelaki yang berani ckp

" i nak u. i nak kawin dgn u." .. belum ada.

mungkin sbb dulu aku terlalu muda untuk itu. tp last skali aku ada bf pn age 20. skrng dah 3 tahun . kerja reject org. bila aku rasa. dia tidak seberani yang aku inginkan.

aku akan happy bila. atleast.
- si lelaki berani menyatakan .dia sanggup berkomitmen. dia akan kahwini aku.dn kumpul duit utk ke arah itu. ( God. aku belum pernah jmpa lagi. i wish akan ada)
- si lelaki concern dn ada prasaan takut kehilangan aku.
- si lelaki bekerja keras. untuk masa depan. dan dia tahu tujuan dia .adalah untuk masa depan. dan untuk princess yang akan jatuh bangun bersama dia.

dan aku untuk usia sekarang, aku rasa mmg muda. tp aku perlu utk tahu hati budi dia. dan aku akan selalu berjanji
- untuk terus belajar hari hari aku. untuk menjadi seorang yang dewasa.
- bekerja dan mengumpul uang utk tujuan masa depan dan dikongsi bersama org pilihan.
- aku bukan org yg terlalu bergantung. tp mungkin sbb manja. jd (lu pikir la sendiri)
- aku akan sayang kauuu. smpai bila2 sbb aku tknak buang masa dh. 3 tahun aku kosong. sbb aku belum yakin utk satu perhubungan yang serius.
- sekarang bukan kerana terdesak. tp sumpah. aku mmg bersedia untuk berkomitmen ttg perhubungan. cepat atau lambat. bukan yg aku kisahkan. cuma semoga aku ditemukan dgn org yang betul.

Amin...

Hello,Lunch time

Lelaki.

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri,
tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik
dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..

10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak
bersih?..eeeeiiii..
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak..
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal
sejemput)

18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk
sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling-
jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi

25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2
minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku
ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"

31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah
kad2 nama, celah
gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi
mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain

39. Jumpa.Duduk..
40. Alamak.Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan
betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk

49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh..kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2..tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

No wonder women are more complex than men
emotionally

*haha.padahal aku pun perempuan ni. =p.kekekek. ada beberapa nombor ku sokong fakta itu. kadang2 ada fakta yg benar tntg perempuan yang sukar di ubah. cissssssss. =ppp

p.s : tulisan kaler merah tu .mmg slalu perempuan buat kot.agagagaga =p

Tuesday, December 30, 2008

SEBUAH KISAH KLASIK UNTUK MASA DEPAN



*Mulakannya, dan aku akan berhentikan masa.
current mood : stone =p

vacation

xaxau

stone

awh!

=D



=p.
aktiviti hari ahad dan isnin.
walaupun pantai tk berapa cantik(musim tengkujuh en)
tp angin laut kasi aku stone.
sunset kasi aku xaxau.
seafud kasi perutku berlagu riang
jauh dari kebisingan kota.
kasi dada aku lapang.
tidak perlu party atau gig.
cuma pantai.
aku sebenarnya obses sama pulau.
mama.
bila mahu pergi pulau pula?
last cuma ke pulau kapas.
bila mau ke pulau abah?
pulau.
tunggu aku
aku sedang merencana untuk kau.
tunggu...
aku janji.
aku dtg utk xaxau di sana.
hehe =p

Sunday, December 28, 2008

HELLO, SELAMAT PAGI

situasi 1

7am - bangun pack barang
730am - mama ckp "g mandi sayang"
8am - makan

abah kata : ni 6 jam baru smpai ni
adik : best nya
abg : adik drive half pastu abang
adik : aaa abg semalam kan. adik tgk muvi kt chnl hbo je smpai pkul 1 30am. adik online je smpai 2 30am. adik gayut ngan kekasih wanita (suhana) je ,smpai 3am., abg. tgk ni.. (smbil tnjuk eyebg). *dan menguap menguap (tunjuk rasa protes dn ngantuk)
abg : haih. mntak simpati. ye la. abg simpati. nnt smpai sana open table.=p.
adik : ok apa adahal .setakat nescafe tu semua. (dlm hati. yes yes. blh la menikmati lagu2 indah tnpa perlu memandu)

*sumpah aku lebam. tido lmbt. bgn awal. thanks abg. ai love you. byk laut. =). hihi

situasi 2 :

mama : ni pack barang nk duduk sana seminggu yeh?
adik : ye ke ma. k mama check sama, apa nk kena buang
mama : seluar dua sudah. babyT ni 2 pn cukup. kemeja ni 2 je. baju tidur satu je. ni bawak smpai 5 ni.pot pet pot pet pot pet.
adik : baek mama. (smbil kua kan. terus ringan beg aku. haha. aku mmg fail sket part2 nk agak nk bawk brg ni. slalu mmg rasa nk bawak byk brg. tktau asal rasa byk betul brg penting. ish. kalau part pack brg.nasib baik ada superwoman mama. *huggggg

dgn rasminya. holiday.
tp mcm 2 hari je.

tk kesah lah. janji aku keluar dr shah alam.selangor.kl.
aku dh lama di sini
ada masa.
aku perlu space
utk ke luar kawasan.

here i come baby =D

love you yes




sile nikmati lagu lazat ini .tq =D

gud nite =D

Saturday, December 27, 2008

Kalau wujud waktu-waktu yang baik, ini salah satu darinya.

esok g holiday sama family.
hoyeh hoyeh .
=p.
p.s : and utk lelaki comel. tengs utk tadi. (=

Friday, December 26, 2008

Selamat tahun baru lagi 6 hari .lagi 6 hari .lagi 6 hari. apa azam baru? hm.

hari ini akan cuti hingga khamis depan. hingga 1 jan 2009
*senyum

sekarang ada kelapangan mahu menjadi gay dgn kembar sendiri

gay,eve =p

=p

DANIEL JOHNSTON
True Love Will Find You in the End

True love will find you in the end
You'll find out just who was your friend
Don't be sad, I know you will,
But dont give up until
True love will find you in the end
This is a promise with a catch
Only if you're looking can it find you
รข€˜Cause true love is searching too
But how can it recognize you
Unless you step out into the light?
Don't be sad i know you will
But don't give up until
True love finds you in the end

p/s : curik dr jay.**awesome
gd nite

Wednesday, December 24, 2008

nak jd superwoman

saya boleh jadi kamu tak? superwoman.awh!


sekian.
terima kasih.

Monday, December 22, 2008

HARI INI BEKERJA DAN HARI ESOK PUN BEGITU. TADI LAYAN TEATER. STONE GILA. SBB AKU DH LAMA TK TENGOK TEATER. HOYEH HOYEH HOYEH .

Pawang Dukun.


Pawang Dukun adalah satu drama sindirian yang masih relevan dengan isu kehidupan seharian masyarakat Malaysia. Masih mengikut kepercayaan dulu dan mengabaikan nilai nilai murni budaya..

well. cerita yang best. walau ada sket2 part yg slow. tp si pawang dukun tu cool, buntat ngan ucin yg comel tu pn cool. korang best.

gila lama dh tk tgk teater. last awal awal tahun ni lah.pastu dh tkde teater pn kt shah alam ni. and finally babe. semangatnya aku cal muzium. and tnya pasal teater ni. thanks both bff. temani daku. heh. sebaik best. so tk la korang boring. kan? (huggggggggg)

and sy adalah penggemar teater. hingga skrng ni dh dkat 9 pementasan teater penah tgk. (tk la byk sgt) tp suka. dulu kt kolej pn. join club teater. tp malu .suka belakon. part2 kayu. mcm jadi pokok je. jadi patung ke. =p.

honestly. sgt stone menonton teater. =D.

hihi.

gud nite.

Sunday, December 21, 2008

HARI NI KERJA YANG LAMA . 7AM TIL 1AM. HOHO. GILA LAH. ESOK KERJA LAGI. TK SABARNYA MAHU KHAMIS OKEYY..

hoyeh. hari ni bekerja. pagi di majlis perbandaran subang jaya. ptg di stadium mlwti. smpai lah malam. utk program karaoke dn band idol. band best. ai love u band bawah ni ;)). later ai upload lagu korang yeh yeh yeh ;). vocalist. i adore ur voice.awh awh ;p.eheee.

neways. pulang kerja. mandi dan makan. skrng dh nk dekat 3 am. 3 am karang tidur lah. esok kerja lagi. gila lebam. ;(.

tp best je. tah tktau asal best. ehe. agaknya. rindu nk kerja busy2 cani kot. tp penat. sumpah penat gilaa babsss. semoga sy kuat. dn tidak koma esok. *jerit.. =p



kt blkg stage.haha.

di mpsj yg terbilang gemilang ;)
dlm kereta.tkkan dlm lori. kan? gadis comel.itu hanna ;D


waktu balik tadi kan lewat. mcm scary drive sesorang nk pulang rumah. dh 1:20am cmtu. cam jln pun kosong je.
pastu rasa nk cal org ajak teman kan . sampai la sampai rumah.. knoe wut? sy tiada idea mahu cal siapa. damn. God berikan sy satu pilihan.
thanks .
gud nite bintang. \(^.^)/





Saturday, December 20, 2008

pagi pagi dah kat ofis

7am dah sampai
sekejap lagi ke Subang
lepas tu ke stadium

oke kerja day.

=D

Next entri

Now I have to describe 10 things about myself.

*bersambung esok ;p. ehe. nite (;

Friday, December 19, 2008

lovesssssss \(^o^)//

1st skali nk tulis.
is congrats abg sharul. sbb anak dia dpt asrama penuh. kt kuala selangor kan? waa. and ada moment yg best. buat puspa rasa. bestnya jadi bapa :). and belum wife abg sharul lagi kan? bestnya. lately. ada benda2 baik jadi di hadapan mata sy.
sikit lg puspa pn nk nangis sama abg sharul oi =D.
same goes to my gud frens. bila dia beritahu. dia sgt serius dgn relationship dia sekarang. jarang nak dengar lelaki nk commit dalam relation. lelaki nk confess. pn jarang, juge jmpa yg sgt berani yakin dgn apa dia rasa pn jarang. mungkin more. pentingkan kerjaya. bagus sebenarnya. good luck bagi lelaki2 yg mementingkan kerjaya. mungkin ada sesetengah yg merasakan . bila kerjaya dh stabil. baru mereka boleh komit. cinta semua tolak tepi. reason tu strong utk dipakai.
tp kawan kami yg seorang ni. kalau di lihat. mcm sgt tk percaya. dia boleh becerita. yg by 2009. dia nk tunang. 2010 dia nk kawen. damn. u dh plan? gila . 1st time dgr awk becerita ttg masa depan. future wife. congrats.baru pertama kali dpt dgr pengakuan kawan. yg dh ready utk tk main2 dlm relation. mengubah seorang gadis sosial pada gadis yg malaya. good luck babe. pilihan kali ni msti oke. sbb niat kamu tu dh betul *senyum.
God. thanks sbb membahagiakan kawan kami yg sorang ni. knoe wut? time awk cerita ttg dia. ktorg speechles gila. semua ketawa2. tp dlm hati kami. mcm. omg. seronoknya. kawan sedang bahagia (;. oyeyh. nnt lepak lg. jgn lupa share moment best lagi ok?
berita gembira lain. nnt nk g holiday. 25hb kot. ada kenduri. dn terus holiday sama family untuk beberapa hari. sy mahu holiday. sgt mahu. ;)
next is.

sy dh tukar hp.
\(^.^)?. finally babe.

Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly

"Success and failure are just results of competition for the best answers to questions that beset humanity.. In search of the best, somebody must lose. Somebody must be 2nd place, or last. Not all can be No.1 "

You may have to fight a battle more than once to win it

Dare to be the best you can - At all times, Dare to be!

Love comes when manipulation stops; when you think more about the other person than about his or her reactions to you. When you dare to reveal yourself fully. When you dare to be vulnerable.

If you want to succeed,
"You must learn to live with failure."
gud nite.

Thursday, December 18, 2008

haih.

Biar Lelaki Sayang Perempuan Lebih,
daripada Perempuan Sayang Lelaki Lebih..
masa couple mmg x nmpk sgt.
bg aku, masa dh nikah br nmpk relevan apa aku ckp.

dh sehati, sejanji untuk hidup bersama.
disaksikan tok kadi, wali dan saksi2 yg sah.
Lelaki..blh kahwin smpi 4 dlm satu masa.
Perempuan, seorang saja dlm satu masa.

Lelaki (suami) yg sayang sangat/lebih pada perempuan (isteri) mungkin x cari perempuan lain sbb dia dh ada isteri yg dia sendiri sayang & cinta.
bg aku, ppuan mcm ni mgkin lbh secure sbb suami akn pstikan si isteri tjaga. lgpun, isteri klu dia cinta org lain pun, dia x blh kejar lelaki lain sbb dia dh bsuami.

TAPI, klu si isteri yang sayang suami dia lbh dr si suami syg isteri, kmgkinan besar, dia kne hadapi risiko yg si suami mgkin akn cr ppuan lain yg dia cinta..

betul?
aku dpt entri ni dr blog seorang kawan.
dia pn tk kenal aku.

tp aku pernah dgr benda ni . sama. dari org yg rapat dgn aku juga.
hm.
lama lama. jadi percaya.

em.

p.s : nk pegi pakli. dgn hana dan suhaana. sbb hr ni kerja byk. so sy mahu space utk bercerita.berkenaan bukan kerja. tq. bye.

Wednesday, December 17, 2008

YEAHS. AND INI SEPANJANG PEKERJAAN YG DILAKUKAN NON STOP SEPANJANG 2008 . FINALLY. 2008 SUDAH MAHU BERLALU. ADA LAGI TK SMPAI SEBULAN NAK COUNT KAN?

ha best kan kerja daku. dalam age 23 . aku dh mula tau pasal public relation. pasal kena jadi sweet talker utk cari information pasal tourism. demmit memula dulu aku kosong jgak la. sbb aku budak IT. yg tercampak ke bhgn pr.

1st event aku kena kerja time. aku kt pr. sgt cisdel. ingt tk zale? heh. mcm mana aku kena turun utk pantau ceramah politik yg sedang berlangsung. kt apetah tmpt tu.ish ish.smpai kul 12.bila mak cal tnya bila nk balik. si bos ketawa. satu kereta tu bleh begema. ish ishhhhhhh.ni seme pasal politik(demmit. i dont like). pasal utk menjadi superduper frendly. mana saja aku tk tercampak. =p.

setiap sabtu ahad bekerja tnpa berhenti.dn akan cuti apabila demam. heh. ada aku kisah? ;p. itu nama nya cari rezeki disamping cari pengalaman baru yg aku rasa seronok :D.

pengalaman kena maki ngan public.dn ada beberapa org dan reason kena maki tu tk munasabah. kasi telinga semakin tebal. hati dn jiwa semakin spt batu. utk selalu kuat lah.kan? (tp kadang2 ada juge down nya.haha. perempuan perempuan *sigh)

menghadiri meeting. yang ada kalanya superduper bosan wey. omg. kenapa meeting jarang ada yg best.dh la meeting jarang yg best. pastu kena buat report. kadang2 ada je ayat yg hancur. dn akan dibasuh dgn bersihnya oleh bos. ada aku kisah? tkde kot. sbb aku cari rezeki. :D.

kena buat paperwork utk laman budaya yg haih.cepatlah famous. aku mcm nk mati buat paper work. isk. tp dh upgrade.cuma . tu la. bila nk femes. nnt aku promosi lagi byk .yak?

bila meeting je kena basuh. bila meeting je kena basuh. sebenarnya bagus di basuh. tu maknanya bos concernn. kan korang? =p.

bulan ni semakin berlalu. aku tau apa yg ada di fikiran semua rakan ofis. semua sedang menikmati hari2 gembira yg akan ber akhir. kan korang? tk apalah. lama2 telinga kita kebal. kita anggap itu semua challenge yg mmg tertulis utk kita. mari upgrade lagi . lagipun lepas ni kalau stres. dh ada port nk lepak (gym).

bulan ni semakin berlalu. aku dpt rasa.beberapa hari dlm minggu ni.kita semua betul2 menikmati. lepas ni dh tk blh mcm bulan ni. betul? waktu2 kita akan pack. tiada lagi gosip. tiada lagi ketawa yg kuat . tiada lagi shah alam walk. oh rutin adekah.mcd seperti biasa? atau cafe bawah yg kurang menarik itu? bungkus? ya babe ya.

itu semua.

pasti. \\(o.O)//

gud luck kita semua.

*Do, or do not. There is no 'try

Semalam pegi gym hari ni badan sakit2 o. tnda tnda nk ada muscle ke aa? weeeeeeee =p

neways. smlm best gila kot. pegi gym dn buang masa kt sana. hr ni g kerja.mcm laju je buat kerja (nk bgtau konon fizikal internal ngan external aku baru upgrade aa. habis satu ofis aku canang aku g gym ) hahaha ;-p
tp mcm dh ptg . at 5pm cmtu. baru rasa. badan cam sakit2. dh tu mcm ada muscle lah (part ni tipu sket) ehehe ;p
tp mmg badan sakit2. pastu terus pulang rumah.
hm . tp pagi td time makan pagi. heaven kot. g makan kt shah alam walk. gila cuci mata smpai bersih. sbb mcm ramai peguam2 hensem lalu lalang kt table kitorg. korang cool :D. dn ada sorang ni sgt cool. korang tau sape kan? haha. tp rmbut dia gugur dh la wey. omg. usia usia.
hm. kerja mcm byk. tp lepas tu dh siap. lepas tu dh mcm. apa nk buat ni. finally. 5pm .pulang.lapar dn makan. sumpah makan best.
balik. mandi. makan. lepak rumah dn ym..google.siapkan slide pelancongan. lebih kurang tu je la aktiviti pulang rumah. di samping sedang restkan bdan yg sakit2 ni. omg. nmpak sgt lama tk sukan. dis saturday pn mcm plan nkg lagi.tp kerja. tuka kepada friday boleh hana? gym jom na. dis friday.eceyh.
td kt ofis. sy ym ngan 'somebody'. and sy dpt satu berita sgt gembira. :D. sy gembira utk dia . tahniah sahabat. demmit. awk tau tk sy nanges lepas tau itu? awk tau tk berlaku kekecohan di ofis. sbb sy nanges. sy nanges sbb happy :D. thanks utk jujur ttg itu. and puspa dh janji nk rahsia. ok sy rahsiakan itu. :D. skrng sy tau apa itu gud frens. i heart u sayang :D.

rasa nk upload aktiviti sy sebelum tahun 2008 berakhir *senyum.
lovessssss. \(^o^)/

gym

kerja.
cupcake ;D


sheila on 7

salon.


bff

We can only learn to love by loving.

Monday, December 15, 2008

menu hari ini .=p

ngok gila.

tp sbb nk suka suka bikin ini vid.

so.

nah nah nah. santapan hari ini. =p

Sunday, December 14, 2008

Hari ini rushing sana sini.utk esok interbiu lagi.wish me luck babe! =p

ngeh . prasaan adalah scary. tk penah tk scary. tp stil tkde la sgt risau kalau tk dpt. sbbnya sudah ada job kot. pegi nk pengalaaman interview. so lepas ni.tkde la scary sgt kalau nk kena interview lagi.
ingt lagi dlu time awal2 interview.glabah gila. bila nama kena sebut. sejuk je tgn. tp dh slalu g interview (tp bukan .IT .time tu. interview utk jawatan2 spt customer service dn sewaktu dgn nya )
lama2 upgrade lagi. interview di sapura. next upgrade lagi. d mbsa. last2 sapura dpt.mbsa pn dpt. pegi mbsa. sbb dekat . tkde tol. dn sgt saving. hihi.
dh setahun di sini, seronok ;)
next. dpt interview d putra jaya. yg ni IT. pen peg teknologi maklumat. best kot. tp ada je soalan yg susah. yg dh selamat aku goreng. org kt dpan senyum2 je. mst ada salah. nasib ah.
en?
next . dpt lagi d lhdn. pen peg eksekutif sistem maklumat. huhu esok ah. wish me luck.
selepas persediaan di buat. 530pm
sy pun bergegas ke ofis utk ambil gamba pasport yg trtinggal. lepas tu. meneruskan aktiviti di tmpt kegemaran.kedai kopi.
dn selepas itu . shopping di mall. spt pict di bawah.
kawan2 ku.esok ku interview 8am. pastu 930 am dh hbs la kot. mari kita besuka ria? mahu?
ehehehe =p


misss you ! *jerit



Hari semalam. berkampung di rantai. dari jam 2pm hingga 1030pm. besttto.

RANtAi 2008

daya . puspa. enot =p. love u ! :D

sudut ni je yg macam menarik tertarik kau mmg the bomb =p

Kak fyn fantastic as usual. love u kak. finally boleh tgk kakak hot ni perform ;DDaya + puspa. ;p. main card best k daya. si gojes hyper . =DRara.Puspa.Bsya.Enot- rara acara tahunan en? tiap2 thn jmpa 1 tahun skali. wek! =pCouple comel. daya ngan pol@mat dagu. en? ;pSudut fav. again ;p kawan baru. kenal bear je. yg mika ngan mamat lagi sorang ni. baru knal smlm. hai korang ;D

Notes :
Rantai yang cool 2006 dgn 2007 . dis year mcm tk byk booth sgt.so duit tk melayang sgt. stuf yg ku beli bf shirt ngan tees ada pict lomo. cam cute plak tgk kan ;p.
hm . persoalan.kenapa booth tk byk ni =( *sigh. hopefuly tahun depan byk lah.
Band yg perform. ada yg best. ada yg nggak ;p. yg best tu. thn depan mst tk blh perform kan? hahaha rantai aakan melahirkan band yang baru. yg ni satu yg best pasal rantai ;D.
hm artwork tk semeriah last year. ada khabar2 angin ku dgr. kalian organizerr mst tahu apa target yg kalian mahu en? good luck. apa pun sudut lomo dgn kubur kt tingkat atas tu cooolll ;D.
Spt tahun lepas. acara main lecak juga ada. keokeokeo =p
Semalam kawan2 yg lama tk jmp .dpt lah jmp. tp tk ramai mcm sebelum ni. tp stil. spt din,musamm,enot.daya.rara.fadul.uben.shafiq.capito.kakfyncomel,anna,sha,yat.puyel. (bila list.baru rasa.o ramai sebenarnya) hahah. malam time kak fyn perform.rasanya baru ramai berkumpul.;). tp tk smpat hai akim. why so busy? wek!. hihi.
tp ramai juge tkde.artwork ewan,anna dgnn beberapa org tkde pn. hm hm
Puspa jmpa ted ed na. atau nama Islam dia Aleeya Ariana (rasanya tu nama dia.speling tk sure ye tak)
1st time tegur dia. hr tu hai dia kt myspace. and smlm pertama kali berbual. sgt soft dan best. dia muaalaf. age baru 19 kot. dr 2 tahun lepas. mmg nampak minat dia dgn Islam. sbb lihat page dia penuh dgn keIslaman. dn dia sgt berminat utk mengenal solat dan aurat. In the end. smlm jumpa dia bertudung. comelnya anak cina sorang ni. kecik ja.selamat datang ke Islam saudara kecil ku ;D.
Dia penyampai puisi yg sgt telus dgn apa yg dia bicarakan ;D. teruskan pejuangan dik. yeah. do keep in toouch. seronok kenal awak ;D.
oh and. finally kami pulang. thanks syafiqsharif yg jad bodyguard kami.haha.begitu juga dgn matdagu yg raja lawak. kepada kekasih gelap ku enot daya rara. i love u guys so much.
pada rantai. good luck next year . eh lupa ada pemuisi yg berbicara ttg politik. ntah kenapa. ku tk prnah suka politik. apa pun . anda hebat. tp mcm mana hebat pn. stil. aku benci politik.
kepada kalian. jmpa lagi thn depan. kalau masih ada hari esok utk kita,
ya kan?
yeahs.!

Saturday, December 13, 2008

JUMPA KAT SINI BABE!

Kejap lagi enot dgn bsya dtg rumah
gerak ambik shafiqsharif

lepas tu.
gerak ke sini :-






Jmpa kt sana
yeh? mst berkampung gak mcm season lepas. lepas tu lapa gila. mntak2 tk hujan. kalau hujan. mari main lecak. rsa nk pakai selipar je. sbb masuk banglo meriah dgn lukisan tu kena bukak kasut kan?

hadiah hadiah yang boleh diberi masa jmpa kt sana adalah :-

  1. Senyuman yang lebar (aku mmg suka senyum)
  2. pelukan yang kuat (utk kawan2 yg lama tk jmpa)
  3. ciuman yang comel (utk gadis gadis comel sahaja)
  4. gosip yang hebat . kan?
  5. cari beberapa barangan yg rare utk di beri pada bff (kalau duit cukup. i ll do it)
  6. sepak org (yg gurau agak utk di sepak.) ganas k?
  7. kugilalensa. haha ;p fotogedik yg harus. kot?
  8. sapa mamat2 hensem dn ckp. hai nk kawan dgn saya tak. sbb u are so motto motto. haha
  9. sapa gadis2 yg overdos gedik. dn ckp.oi jgn gedik sgt.ingt kau gloria ke? =p
  10. pegi pada gadis gadis dan mamat2 lomo yg hensem. dn pada exhbt art yg hebat pada jejaka tampan yg menghasilkan art yang indah. lalu berkata. "kenapa hebat sgt" damn anak malaysia hebat ;) (lalu memeluk mereka) =p
  11. pegi ke booth2 dan melayangkan duit yg tk berapa nk ada ni. utk tees yg gambarnya rare.oyeh.=)
  12. sekian.terima kasih .

*zas. baru nk pegi mandi =p

**tulisan hijau melambangkan aku sedang mengarut.dan tk akan melakukan itu. jgn risau. aku waras lagi. akakakak =p



18 personal love questions If you opened it, you have to do it.. Love Survey: You must answer every question TRUTHFULLY!! (poyosss) haha

1.Are you currently in a relationship
nope

2.Have you ever been given a rose?
yeahs. tp dh lama tak

3.What is your all-time favorite
love story movie?
titanic =p

4.Are you in love right now?
not sure. on off. maybe ya.maybe no.

5.Do you believe that everyone has a soulmate?
yup.

6.What's your current problem?
cepat lapa (tk pasal ;p)

7.Have you ever had your heart
broken?
yup. if i say no. sgt menipu. wek!

8.Your thoughts oN online or longdistance relationships?
both. tp kena ada trust lah en? ;)

11.How many kids you want to have?
a. 2
b. 4
mana2 je la. tp nk laki ngan perempuan. one i can giv nama fahri,2nd nama aisya,pastu nama maria, (seme nama org dlm ayat2 cinta) *kiddin' =p

12.What is/are your favorite color/s?
purple,white,black.

13.Who is your celebrity crush
edward cullen.awh awh =p.

14.Do you believe you truly only
love once?
hmm..

15.Imagine you're 40 & your spouse
i dont knoe. =p. haha. no idea.

16.Do you believe in love at first
sight?
so so.

17.What song u want to be played at
your wedding ?
ayat-ayat cinta. (Awh so romantic) =p

18 Do you like anyone?
yeah. edward baby edward =p. oh and yeahs. maybe

Friday, December 12, 2008

dan ada lagi vid yg ku tonton malam ini.dan selepas ini ku ingin tidur.menikmati malam malam yang heaven ni .awh awh awh.



dan ini =p. hihi. awh gediknya

Dipangkuan hati titian hidupkuTak pernah kutau ada sesuatuDidalam jiwamu membahagiakan dirimu Betapa kusungguh tak menyadarinya

Apakah cinta yang membahagiakanmu
Sesuatu yang ingin kumiliki

Membayangkan itu akupun mulai mencoba
Mengerti sedikit tentang perasaan itu
Pernah terkaburkan oleh pilu kepedihan
Mungkin aku salah dalam mengartikan itu semua

Belumlah terlambat untuk mengerti
Dan belum terlambat utk menumbuhkan cinta ku
Selama hidup sepanjang usiaku
Tak sekalipun pernah ku menyentuh wujudnya


current mood : music padi temani aku malam ini..

aku mengenal dikau tlah cukup lama separuh usia ku namun begitu banyakpelajaran yang aku terima


kau membuatku mengerti hidup ini
kita terlahir bagai selembar kertas putih
tinggal ku lukis dengan tinta pesan damaidan terwujud harmoni
segala kebaikan
takkan terhapus oleh kepahitanku lapangkan resah jiwa
karna ku percaya kan berujung indah


harmoni, harmoni, harmoni

harmoni, harmoni


meet uncle husen

tadi dinner lmbt. turun2 tgk abg dgn mama tgh tgk muzik2. meet uncle husen tgh perform.
sambil makan.sambil tgk.
sambil makan sambil tgk. gila cool.
menyanyi mcm stone. tp suara tk stone.
hebat gila. badan mcm ikut flow music .cool oi
good luck. dh g final tu.
korang je lah yg menang final music2 tu kan.
nasihat aku kt korang.
buat aksi stone lagi.

cool dowh ;p.

hihi *senyum

p/s : ingt lagi.awal2 dulu. time tgk mereka di planet. yg menarik perhatian ktorg.cuma hujan dgn 6ixth Sense sahaja. waktu mereka ni perform. kami bersiar siar. brbual bual. tk ambil port sahaja. tp bila mereka kelua dlm kami. lagu tema. damn. baru ku sedar.agak cool mamat ni. and tadi time tgk dia menyanyi.dn gila stoner.hahaha aku turut stone melihat kamu.uyeh. good luck babe good luck =D

weh

saya rindu awak lah!

dgr tak?
*tp stupidnya.sbb tk berani bgtau terus. damn it. aku bukan seberani itu.
*sigh

Thursday, December 11, 2008

aku followers tegar RANtAi dari 2006-2007 . tahun ni tktau lagi.harap dpt sambung jadi followes tegar.awh awh awh (gediknya)

2006

2007


2008? =D


RANtAi ART EVENT

Suatu metafora mudah untuk mengangkat seni menemui titik persamaan dalam aktiviti seni dan juga sebagai satu manifesto usaha dan bakat yang kita jarang lihat. Seni itu sendiri suatu penumpahan idea dan semangat melalui pelbagai medium dan inovasi yang diguna pakai oleh seorang karyawan. Hasil gabungan usaha bersama ini untuk menyatukan hasil seni yang berbeza dari segi idea dan cara persembahan untuk mencapai satu kombinasi yang unik, mereka percaya bahawa seni memiliki sifat tiada henti dan keperihatinan yang akan selalu menemui kematian dan akan mencipta kehidupan yang baru. Hasil seni yang hebat merupakan punca dari suatu kematian seni yang hebat di masa lepas. Setiap karyawan memiliki wahyu mereka tersendiri dalam proses menghasilkan seni mereka.
  • yeahs.boleh dgr puisi hebat kak fyn lagi =D. (kissssss)
  • boleh lihat karya seni anak malaysia yg hebat lagi
  • boleh lihat usaha anak malaysia kenalkan seni pelbagai pada matsaleh yang melancong ke Malaysia.bangga oke. ;D.
  • boleh beli jenglot nad lagi =p.
  • boleh cuci mata dgn poskad yg rare ;D
  • boleh layan cerita gays lagi (ada lagi ke? ;p)
  • boleh dgr akustik yg best lagi
  • boleh shopping mcm sedikit gila lagi
  • boleh dpt kawan baru lagi di samping cuci mata yg dh lama tk bercuci ni =p
  • boleh main lecak lagi(kalau hujan.hehe)
  • boleh jmpa enot.kfyn.din.capit.dewi.dll rakan futsal yg comel2 dn hensem2 lagi.
  • senang cerita.jmpa kt sana.dn nikmati weekend dgn sajian dn hidangan dkat dgn pelita okek.(loveeeeeeeeeeeeeeee)