Tuesday, July 28, 2009

Al-Fatihah untuk Yasmin Ahmad




lepas beberapa hari ..kita dah kehilangan filmmaker yg rare mcm Yasmin. dia sgt talented.serius kagum.
cerita dia sgt melayu.baju kurung.makeup tk tebal.environment kampung.padi.rumah kayu.family.budaya. iklan raya best wey..
awk nak satukan org malaysia dgn film awk.awk nak satukan budaya.awk nak satu kan melayu.cina.india. ..we gonna miss you =(.
kunfayakun.
cepat perjalanan dia utk tinggalkan alam ini. dgn koma beberapa hari.akhirnya dia pergi.aku rasa dia pergi dgn mudah.tidak koma bertahun tahun.atau berbulan bulan. Tuhan sayang dia. jadi dia pergi.
sudden hari ni aku kt rumah.lepas beberapa hari baca paper.aku jadi rasa nk sedekah kan dia surah Yaasin..
waktu baca.tah kenapa. nanges2 aku.lagi lagi apabila baris baris akhir surah.beriya iya aku nanges.
padahal aku tk prnah jmpa dia pn.
tapi..
cerita cerita dia yg aku addict. aku harap dia tenang kt sana. lepas sedekahkan dia surah Yaasin.aku jadi puas. aku puas sbb even aku tk pernah jmpa dia utk puji film dia yang semuanya sgt harmoni. aku dpt buat baik dgn kasi dia surah dan doa doa yang boleh beri dia ketenangan kt sana.
korang jgn lupa buat benda yang sama. Ustazah kt sekolah dlu slalu remind.selalu la kita sedekahkan mereka yang telah pergi dgn surah Yaasin.dgn doa doa.dgn Al-Fatihah. sbb semua ayat ayat suci ini akan bahagiakan mereka yang telah pergi.
semoga roh kamu aman di sana ya Yasmin.Ameen.