Friday, June 4, 2010

Bismillahirrahmanirrahim.

Pepagi masuk ofis.tkde org plak.hujan babe.rmai terkandas.
hu.tetibe ada mood nk bcerita pasal si A.si A ni good fren aku.aku kan slalu terkandas bila dh ada bf.pstu tkde.last year je dua wey ex aku =(. loser gila kot. okay sambung cte si A.
dlm kete sudden si A dpt panggilan menceritakan psal si B.hm. tetibe aku pening utk dia.alamek.cane nk tlg.aku pn tk lepas lg.tp aku nasihat apa yg mampu. tp rasa nya si A ni dh ckup semua.serius.bos aku pn kalau tgk dia cam tenang je.relax cool.kalau nk marah tu.tk jd la.sbb dia tk tnggl smayang.busy la cane pn.ke perosok mana pn ktorg tercampak.dia jatuh la cam mana pn. pegi la waterfal.pulau.pnjt gunung.rumah org.semua kalau masuk waktu.itu la yg dia cari.Alhamdulillah.Allah syg org mcm nie.
dia percaya kan si B.tp dlm dia dok prcaya.dia tk payah stalk pn.sorang² cal dia ckp itu ckp ini.Allah.aku tgk muka org baik kena dugaan mcm tue.hm. Allah tlg dia.hr² dia doa.smbhyng 5 waktu.agaknya dlm doa dia tersenarai "ya Allah.berikan la petunjuk"..skrng aku nmpak sendiri.mmg Allah tolong dia.tp dugaan dia mmg hebat.aku boleh ckp kt dia "dugaan Nabi kalau kita baca kisah Nabi lg hebat dr ni".. dia tenang. tp dlm hati dia aku tktau.
sumpah. kalau la si B dgn si A ni.aku rasa ada happines kt situ.dia dh bleh bimbing lu plak. hm. dunia yg kita kejar.akhirat pn kita kena kejar.akhirat tu smpai bila²..
aku selalu doakan diorg bersatu balik.aku harap si B sedar.dan Allah bagi petunjuk.aku kenal dua dua.dn aku mula faham dugaan hidup tu apa.
*istigfar.

3 comments:

AjuA said...

lu kawen ajelah ngan si A.
settle

Anonymous said...

inilah digembar gemburkan yer, dicintai lebih baik dari mencintai..terima sajalh, kalau dah jodoh x kan kemana2..jadi tungguuuuu.

puspaSARI. said...

ajua : tknak la.A dh mcm anjing ngan kucing ah ngan wa. hu.cop wa kucing.
anon : ni sapee? doa kan la diorg ;).insyaAllah.