Tuesday, December 15, 2009

Al fatihah Arwah Abg Din.

hm. pagi pagi knani call

knani : puspa u tau abg din dh tkde
puspa : ha?.innalillahi wainnailaihi rojiun
puspa : bile kak?sedihnya :(
knani : pagi td. kite g uma dia eh
puspa : ok.

*naik bilik ambik tudung.

:(.otw ofis aku sebak.smpai ofis.aku sebak jek. abg din mmg baik ngan aku. gerak g uma dia aku sebak :((

hari² tetiap pagi.aku msti jumpa dia kt dpan cafe. ayat dia "puspa lambat." tkpun kalau baju kurung aku cantik ayat dia "cantik nya baju". kaalau dia rasa aku comel ayat dia "comelnyaa".. kalau aku awal ayat dia "eh awal hari ni" :)

tiap tiap pagi. imagine.pagi smalam.pagi tadi.dia tkda. :(. and lepas ni dia tkda terus :((

aku ingt lg.dia pnah jmpa aku dating kt kedai kopi.
pstu dia nasihatkan aku
"puspa jaga diri.jgn cpt pcaya laki. ingt ibu bapa selalu." sbb time tu aku ngan bf(yg kini dh jd ex bf) plus bff (suhana hana).

aku ckp "thanks abg din.sy faham.sy slalu jaga tu,sy faham kenaapa abg remind saya".

Alhamdulillah.aku mmg tk pernah lupa pesan dia.

last aku borak ngan abg din.pasal kompang.dia ajar budak skola kompang.last ayat aku."abg din kompang ada byk?". abg din : bykk :). brapa ramai nk masuk boleh je:)"

hm. tp isteri dia bgtau 430am cmtu dia meninggal.dia meninggal time tgh tido.kena strok ..kesian dia.age dia 49.wa.awal ajal dia :(

____________________

pagi td.aku g uma dia.derma duit seme.time smpai.aku nmpak je mayat dia.aku terus nanges.lama.sepet mata aku.time nanges.aku terngiang ngiang suara dia nasihat aku.teringat ingat aku dia kaacau aku pepagi.aku mmg suka senyum.hari hari aku senyum kt dia.
____________________

abg din dulu mmg ada sakit.trlantar kt hospital.dh hbs tu.dia btongkat dtg keje.
dh tu lelama dia makin pulih.dh tk pakai tongkat tp jln slow ..tp lama lama dia normal kembali.kuasa Allah.dia sehat. :)

aku rasa.dia pn tak sangka dia nk meninggal :(.
aku sedih gila.tp aku rasa dia dh bersedia. sbb tu dia pergi dalam tidur dia.
Ya Allah.
seorang kawan baru mengingatkan aku

"Puspa.mengucap sebelum tidur.kita tktau ajal kita bila,maafkan semua org sebelum kita tdo"

aku : thanks you.sbb remind i :)

tp hr ni.aku tgk sndiri.dgr sndiri cerita abg din meninggal.masa tidur.serius sedih.
abg din yg peramah.plus baik.suka senyum dan bagi nasihat.
keluarga dia pn harmoni sgt :).aku pnah tgk dia bgurau senda ngan wife plus anak dia.

ya Allah. ajal kami kami tktau bila. aku harap.kalau nnt ajal aku dh sampai.nyawa ku di tarik bukan lah kerana kemalangan.aku bedoa.aku tak tau nasib aku apa.

ya Allah.terima kasih beri kehidupan sy hari ini.dan selagi masih ada nyawa saya.

kepada arwah abg din.kita mmg tak sangka ajal kita.semoga roh abg tenang.sy yakin keluarga abg kuat.sy doakan.

ps : sedekahkan al Fatihah dan Surah Yassin buat abg din ..

5 comments:

selUsur duniA INDAh said...
This comment has been removed by the author.
selUsur duniA INDAh said...

sama2 la KIta doaKAn rOH ARwaH...

puspaSARI. said...

selusur : al-Fatihah

Yeah Jamal said...

al-fatihah..moga roh nya di cucuri rahmat

puspa - jgn bersedih yah.. ajal di tangan tuhan... u take care ait..

puspaSARI. said...

yeah : al fatihah