Sunday, November 22, 2009

Kunafayakun.

bulan lepas.aku ke smc sama bos dan staf korporat.(aku.knani.cik aza,azwa.zale.abg sharul,puan asma).

ktorg melawat knora.
dalam 10 minit tunggu di tempat dia dirawat.kata doktor.kaknora pegi fisioterapi.
berusahe utk berjalan.supaya dia boleh brjalan

*dlm hati - mcm teruk knora nie.

selepas 10mint.knora smpai sama wheelchair disorong oleh kakak dia sy rasa.

knora mcm penat.jadinya.kami menyapa.dan berpesan "knora.kuat knora".
__________________________________

itu semua bulan lepas. selepas itu,baru baru ini aku meeting.dan berborak dgn org ICT.

aku : knora apa khabar
ict : dia dh keluar hospital.kata doc.tk dpt nk detect sakit apa.tk ada org boleh melawat dia.dia tk reply msg.gayanya mcm taknak org jmpa dia.sedang berubat cara lain agaknya.dh sebulan keadaan mcm nie.

aku : *diam :(. sedih.sbb knora belum pulih.semoga semangat dia kuat.

semangat knora mmg kuat.
aku suka dia.konfiden level dia sgt tinggi. apa yg dia ckp waktu meeting atau apa apa funct. utk aku kadang kadang bg motivasi kt diri sndiri.
aku slalu mengadu nasib dkat dia jgak.
bila tetiba dia sakit.sedih sgt aku nie :(.
waktu pegi melawat dia.sedih sgt aku nie.
______________________________________

sudden.
td malam.rakan ofis text "puspa.knora dh meninggal"

aku : :(.
aku cal utk tnya perihal bas yang mahu di book utk mengiringi mayat yg akan di tanam di Taiping.rupanya semua nya sudah ada.Alhamdullillah.
Aku capai yassin.dn aku sedekahkan pada arwah kaknora.smbil aku ter esak esak.

semalam baru aku cerita pada macik pasal kaknora.
:(. aku ke bilik mama.dan beritahu "mama.kaknora dah takde" *dan menangis lagi.

mama ckp "innalillahiwainnailaihirojiun". ajal dia.berdoa la semoga roh nya dicucuri rahmat. -termenung.
aku pn termenung.

cepat.semuanya cepat.
kalau benar ada org tidak suka pada dia dan beri dia se suffer ini.
ingatlah ramai yang suka kan dia. jika ramai yg berdoa "Ya Allah, jika benar knora sakitnya dibuat org,moga kau berilah balasan setimpal utk org itu,jika bukan di dunia.tp di akhirat ya Allah".

maka bersedia lah utk kamu yg salah.ingatlah Allah itu adil.

tp ajal maut mmg di tangan Tuhan.
Kunfayakun.
aku percaya.Allah sayangkan kaknora.

Semoga kamu tenang di sana ..
Sy akan selalu sedekahkan al-Fatihah pada arwah.
kalian juga ya.

Ameen.

5 comments:

azwan said...

tadi makan dengan zali dia ada story pasal ni.

buat baik di balas dengan kebaikan, buat jahat pasti akan ada juga balasannya.

dobot said...

takziahh,

Oxygen-Me said...

Al-Fatihah..

sabrina.h said...

takziah..sedih sab baca ;(

puspaSARI. said...

azwan : tu la.td pagi.topic ni hangat btul.sedih pn iye bile dgr lg bkali kali.:(.

dobot,oxy : al Fatihah.

sab : :(. hm.sgt sab.puspa sedih gile.