Saturday, July 4, 2009

BFF.and imissyougilebabs.

sy panggil dia dira.
both kenal time age 14thn (form 2).
form 4 dn form 5.sama clas. we love each other kan syg?
ponteng sekolah sesama.
pegi camping sama sama.
lepak rumah.baring.tido.party.muvi.shopping.
diraaa.
imissyou much nie.

last day spm. sy fikir.relation dh putus. tp sy silap besa.heheh.sbb kita masuk kolej sama sama utk satu tahun. jatuh bgn sama sama. party sama.ponteng clas sama. we repeat same thing bila age kita 18 kan syg?

sy nanges kt bahu kamu bila sy rasa down.bila sy rasa bf sy tk seperti sy mahu. sy ada bahu awk. remember?
same goes to u.
awk dtg kat bahu sy bila awk down.bila bf awk marah2 awk. sy ada. sy peluk.sy tido sebelah awk. sy bawak awk pegi muvi.dn kita pegi a n w menikmati ayam.
remember?
sy rindu semua moment itu .. shit. sy sgt rindu dira.

lepas setahun.kita pegi tmpt blajar lain2.
awk di bangi.sy di kuala selangor. kita dh jauh.
kita on off.tp telefon kasi sy dn awk tak terputus.friendster kasi kita dua update keadaan diri masing2. haha. God i love semua moment tue.

dua dua org grad. kita cari kerja sama sama. mana borang sy hantar.situ juga awk hantar.pegi interview sama sama. and in the end.karma dh bgtau.kita tk kerja tmpt sama.
stil. kita tak terputus.

ada satu saat awk cal kite. awk cerita cerita ttg love story yg kasi hurt. time ni sy dh dua tahun tkde bf. sy tktau nk jawap apa. sbb sy sendiri belum jmpa true love. jadi sy pening time tu. sy nasihat kt awk. be strong syg. kalau org tu betul syg awk. in the end karma nya sudah tertulis dia sama awk.

and lama ..lama betul. sudden sy ada cerita yg happy dr awk.

dira : puspa kau tau mana nk sewa korset
aku : eh .ada dinner? dulu aku sewa kt butik jek.
dira : bukan dinner. ade photoshut.
aku : eh. utk apa? tibe tibe aku jerit. diraaaaaaaaaa kau nak kaween ehhhhh?
dira - *gelak2
aku : helo.gelak tnde setuju. betul eh?(gila time tu aku hepi.smpai nak nanges)
dira : ha aa. aku cal.nk tnya korset dgn nak kau jadi pengapit aku
aku : congrats.setuju.(aku tk fikir pjg.terus setuju utk jadi pengapit dia.sbb aku nk ada sebelah dia hari bahagia dia)
dira : thanks syg. kau bila
aku : kau dulu la dira.aku tkde tanda. kau kawen pn aku dh happy.aku nak nanges nie
dira : jgn la.nanti aku pun nanges.
aku : ok (tp dh nanges. =p )
dira : oke.nnt lepak.kita plan lg
aku : ok.nnt aku g uma kau. aw.

sesi begembira habis. dn start itu. kita slalu jmpa. ambik kain.jmpa.gosip.jmpa.lepak bilik kau puas puas (sbb lepas ni tk boleh dh)

kita pegi penang.party.tido sama sama puas puas.gosip puas puas.
tp aku tk penah puas dgn kamu. tau tak?

and akhirnya hari kawen dira .aku jd pengapit.
malam waktu dia jadi seorg isteri. aku nanges bagai tak mahu.
gila.aku rasa happy.kawan yg selama ni jatuh bangun dengan aku.akhirnya berjumpa dgn org yg boleh jaga dia selain family dia.
aku peluk dia.lama. spt byk nya air mata aku jatuh.
aku happy.dan aku doakan dia bahagia :D.

ada satu moment lg aku ym dgn dia di ofis

puspa : dira. jom lepak ptg esok ajak daus (tk ajak malam sbb dia kan isteri org.takut la aku nk ajak dia lepak malam)
dira : ala. aku tak suka siang.matahari.panas.nnt aku pening
aku : erk. wah. mcm byk pantang larang ni. kau ok?
dira : oke.
aku : risau aku tgk kau.
dira : aku ok. puspa nk bgtau kau nie
aku : ape? (tak dpt tngkap lg)
dira : aku prgnant..
aku : aaaaa. bestnyaa aku jadi aunty. bestnya.nk jmpa kau pastu nk peluk kau lama lamaaa
dira : tp baru bape minggu.relax dlu relax dlu.perut pn tk nampak
aku : tak kiraaaa. aku happy gila jugakkk. nk jmpa.nak peluk kau.(Tetiba nanges lg)
aku : dira aku dh nanges.kau salah.
dira : haha. jgn wey.kang aku nanges.
aku : ok (tp dh nanges) ;p.

and. hujung bulan ni atau awal bulan Ogos. akan ada baby keluar dari perut sahabat baikku.
dira.aku doakan semoga semuanya selamat ya :D. aku nk g demc sambut kelahiran baby muu. no worries. aku mesti dtg. suruh daus cal aku bila kau otw g ospital. jaga kesihatan.

and entri ni tetiba ada.sbb aku nak jmpa kau lah.
aku rindu kau.
hari ni hari sabtu. siang.dn aku tk kena kerja.
kau tau apa?
aku tetiba teringat.dulu bila mcm nie. aku pegi rumah kau.lepak.gosip.tgk muvi sesama.cerita cerita smpai nanges.

tp hari ni tak boleh.semua tu dh tak boleh.
kenapa masa cpt sgt berjalan?
hm.
love you dira. (hug)

p.s : nnt kite nak kiss anak awak lelama.hoke? :p

babe :D
and syg. sy mahu awk tau. sy disini ada selalu utk awk.
promise ;-)

5 comments:

sha sha =) said...

ouh.. sweet~

reading dis makes me mish all my girls

:D

Oxygen-Me said...

Kemanisan sebuah persahabatan.. :)

puspaSARI. said...

sha : =D.

oxy : yey!. :D

Jay Izzati said...

kawan susah senang, jatuh bangun sama sama mmg sangat special...

satu kurnia dari Yang Maha Agung.

=) saya happy untuk Puspa

puspa said...

jj : :D.thanks.yey. jj dh nk hbs cuti en?jeng jeng.slmt blaja kembali si cantik :D