Saturday, April 25, 2009

old town white coffe.

Hari ni rasa nak bercerita pasal friendship ..poster kt atas mengingatkan aku waktu 2nd time bjmpa dgn mereka ini. 1st time adelah di rantai. waktu kat rantai tue. mcm semua org kat alam myspace tue.sudden ade kt dpan mata aku.satu bnda baru buat aku.sbb baru aku prasan.bila kita rapat gila dgn org di alam cyber.sudden kita jmpa dia di luar.suasana adalah sgt rapat. ;D.. (aku percaya paada prsahabatan yg bermula di alam cyber.tp tk prnah prcaya dgn cinta alam cyber.wuwuwuw). dn poster tu di tande tgn oleh ktorg semua waktu tu puyel bawe dn nak sign semua org.kenangan katanya. skrng puyel pn dh betunang ;). sedar atau tidak dh 3 tahun aku knal kalian.(alam realiti) ;p.Kali kedua berjumpa adalah untuk futsal.di sport planet subang. mahal plak sorang-sorang kena bayar. ;p. tp lepas tu kita pegi sport planet subang yg tk mahal. dn gila fun. tp aku nmpak setiap kali futsal.makin lama.makin ramai yg kurang (faktor usia dn tanggungjawab makin menghantui kita semua) dan akhirnya.sudah tiada lagi futsal antara kita semua. (mmg waktu yg berputar.selalu ada perubahan.dn aku nampak)MMU melaka. berapa tahun lepas ha. rmbut aku gila pendek.haha.baju aku dgn enot sama. ingt tak enot.dulu.kalau nk beli baju.mst nk sama.nnt sebelum pegi gig.mst plan.jom pakai baju sama? ;p. sy rindu awk.rasanya.dah sgt lama tk jmpa. smpai mati. awk adelah kawan sy yg baik. :D.Pertama kali jmpe fadul. kawan dgn dia kt myspace ade ah 2 tahun kot. tp tk prnah jmpa. bila sudden jmpa.mcm brbual pn mcm dh lama kenal =p. ktorg pnyokong man utd yg sama. dgr cerita nk berumah tangga.wuwuwuw.kalau betul perkhabaran itu. congrats (kalau tk betul anggap jek ah gossip .awk kn hot) hihi.
rock kapak kot. :-p (gambar ni pn dua tahun lepas ah aku rasa)
__________________________________________________________________
Gambar 1 : dimas muda + puspa muda
Gambar 2 : puspa rmbut dh pjg.dn dh age 24. plus Dimas dh jadi seorang bapa ;))
___________________________________________________________
Lepas planet hr tue.mmg laama dh tk jmpa semua org kat dlm cerita ni dari gambar pertama.and finally hari khamis baru nie.
noh : puspa kt mana
puspa : ofis
noh : ofis kt sebelah ni je kan. sni. lama tk jmpa.ktorg ada kt sni.
puspa : boleh boleh after 5 .sape lg ada.
noh : budak budak.
puspa : nak nak. oke.jmpa (eksited)
akhirnya pegi dn brjmpa. semua tk brubah.diorg je ckp aku semakin matang.haha.aku rasa sbb envirmnt aku adelah bekerja.jd nmpak semakin dewasa (mungkin ah). noh mula bcerita ttg kehidupan yang semakin dewasa.semua org mula menceritakan ttg kehidupan yang semakin berubah.
aku temankan mereka dari soundcheck.hingga lah ke rakaman.dan azwan ali (haha dia tau dia sape) mintak tlg iron baju tu adelah comel dn gedik ah!.
smpai 10pm jgak aku rasa. habis semua. semua ada rencana.
dimas : makan jom
puspa : boleh
dimas : mana yg sedap
puspa : pakli (tmpt fav) :-p
am : ok jek.
__________________________________________________________
waktu kt pakli ada satu topic. yang mcm aku jadi rindu kt semua org kt atas tuee. dimas dn am mula becerita.mana mereka semua. lama btul tk nmpak. aku jd diam.sbb aku rasa.mereka juga mula meninggalkan dunia myspace. di facebook juga.aku rasa penuh dgn kawan yg baru.dn bukan mereka.hm.
am bercerita.bila ada show.suasana.tidak seperti dulu."korang dh tkde".
diam.
aku bsuara "kak fyn dh kawen", "enot dh bkeje tour sana sni".
hm.
am : dlu semua org study.bila cuti sbb tu penuh kita ada masa utk sosial.kita ada masa utk sahabat.
bila fikir balik.semua tue betul. tp skrng.semua org sedang kejar kehidupan dewasa. aku sndiri tk nmpak lagi. ke mana arah kehidupan aku. tp aku sedang cari.
aku faham kenapa kami semua semakin kehilangan persahabatan di realiti. sbb kita semua semakin dewasa.
tp aku percaya.bila kita bikin reunion (selalunya tunggu raya) . tk ada apa yg berubah.persahabatan beberapa tahun.tp setahun terputus.tp resultnya ttp sama suasana nya. makna nya. di hati masing masing. mmg sudah tertulis nama persahabatan yg smpai bila bila.siapa berani padam? ;). sayang koranggg :D.

5 comments:

. said...

ya ALLAH rindu nyaaa.sumpah!HAHA azwan ali!zasss:p.
nnti kita buat reunion nakk?bestnyaa kalo jumpa balik macam dulu2.wuwuwuwuuu

jojie-elle said...

jojie kenal puspa pon dlm myspace.. haha

selamat berkawan! :p

puspaSARI said...

dwi : haa.rindu kan.azwan ali.sama jek tk brubah.o em ge.
nak je.nnt reunion lg.plan plan. i wil come.eceh. puspa knal dewi kt unisel kan? tp rapat sbb myspace jgak.dwi pn dh tk aktif myspace. evrybody need neu space utk neu life ;D. love u ah! ;D

joji : ha aa. sy ingt.myspace la kan :D. hihi. and kite keep in touch lama gila. love u babe. keep in touch smpai bebile. study lg kan? good luck.study smart yaw ;D.

lidah said...

shit rindu gile. siryyes. masa ni rambut saya panjang. gembiranya

puspa said...

karem : haa. skrng dh kene pendek.yey.kita seme makin membesar wey :D.