Tuesday, December 9, 2008

pernah tak rasa down.selama setengah hari? demmit. pernah tak rasa tk best selama separuh hari? demmit demmit demmit. pernah tak rasa nk pegi jerit?

Pernah lah kot
rasa mcm nk pergi jerit.. hari2 kerja pn . stil the result mcm cisdels.
oh kerja kena ikhlas. (relax puspa. puspa selalu je sincere)

pernah je merungut.
tp kerja on sahaja
pernah je merungut.
tp no rest juga.
sy tk pernah ambil kisah.

positif puspa positif
mungkin sbb awak baru lagi
jadi tiada result yg tinggi utk awk
berusaha sahaja. pasti akhirnya ada result yang baik. (positif puspa positif)
walaupun ada khabar angin mengatakan. atas 75 bawah 80 adalah markah fav
jgn down kerana itu (positif puspa positif)

masih pjg journey di tmpt kerja ini
usaha tangga kejayaan
usaha bukan tangga terbagi dua.
(positif puspa positif)

walau separuh hari berfikir
nasib aakan dtg serupa lagi barangkali
(positif puspa positif)

tanya sahaja apa yg kami kami tk pernah buat
even stay sehingga 2am dn bekerja semula 530 am sahaja juga pernah
angkut sampah yg bertebaran juga ada
susun meja dn kerusi tgh panas terik juga ada.
kena marah dgn public. tk pn sbb tk bayar sewa juga ada.
kena bangun pagi2 tnpa cuti berbulan bulan juga ada.
apa sahaja yg tidak ada.
kirakan hasil kerja bos juga ada.
byk yg aku dh belajar sepanjang bekerja
terima kasih kerana tidak manjakan saya.
*gembira
kerana sy bukan gadis manja yang duduk di meja dn melayan ym,facebuk,blogging di ofis 24 jam. masa sy untuk bekerja ada sahaja.
walau ada kadang2 ber ym. itu setelah kerja selesai.
setelah kerja selesai.
belajar utk tidak down juga spt hari ini. adalah satu benda baru.
buat sahaja semua kerana ikhlas.
pedulikan sasaran kerja tahunan itu(tp tk boleh. tk jadi untuk pedulikan. ambik pedulik je)
cuma . selalu positif puspa positif.

yakin sahaja hari esok.ada yg baik utk kamu.
berusaha utk terus maju dn lebih bagus.
awk ckp perform. tp org ckp tidak. mungkin ada sana sini yg silap
terima kekalahan kali ini
dgn tiada rasa down.

tadi sudah mencarut berbaldi baldi bersama teman
ketika diskusi di kedai kopi
hehe.terima kasih teman. dgr cerita yg sgt stres ini

terima kasih kawan yg di mid ketika aku cal. dn walaupn cuma ketawa2 comel dgr cerita aku yg ngok ni. tp atleast ku dh letgo apa ku rasa tk mauuu ingt2 lagi rasa down ni.

*positif puspa ku dh ulang tah kali ke berapa.
rasanya . oke barangkali.

tapi tidak tenang sgt lagi
mungkin sebab aku sedang hari perempuan.
hari ni hari pertama. jadi seperti. mood sgt kurang.
down sgt over.
semua nya spt overdos.

*sigh...

5 comments:

aie akaike said...

caiyok caiyok.. ;)

azwar said...

cian cuppa..
saya pernah dpt 65% shj masa kat jabatan atas. Sampai mati bole ingat.. padahal kita keje mcm org lain gak..

xpe cuppa.. kita keje ikhlas.. org lain x nampak.. tuhan nampak.. tuhan bg rezeki bukan bos kita.. mane tau ada rezeki baik.. dpt tempat baru yg lebih best.. TETAP lagi..pegi je..

keje ni periuk nasik kita.. kwn bole carik mana2.. ada peluang.. terus grab..

Anonymous said...

aie : thanks yaws =D
ajua : huhu. serius. tu la. thanks concern dn nasihat. wahh sy sedang mematangkan pemikiran. huhu. thanks again remind me all dis things.

-puspa

Razaisyam said...

jom bikin bisnes sendiri mau?

kalo sudi jom ikut serta sy buat bisnes MLM

heehhehheeh

puspasari(= said...

haha jom. lepas tu agak2 MLM pn down. kita p cari sugardaddy ngan sugarmami.mau? =p.
wek!